Creatieve culinaire ontdekkingsreizigers veroveren Nederland

‘Hapjes serveren kan iedereen, maar voor een culinaire belevenis moet je bij Brood met Spelen zijn’, zegt eigenaar Robert-Jan Steenbergen. Als rasechte Tukker bestormt hij de Nederlandse markt met zijn catering, pop-up projecten en totaalevents. En met succes!

Robert-Jan: ‘Onlangs vroeg de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers ons om een feest te organiseren. Het doel: een onvergetelijk festijn voor de vliegers en hun partners, in totaal zo’n 1.500 aanwezigen. Wij vroegen ons toen af: wat wil een piloot als hij/zij ver van huis is en op een hotelkamer in Dubai of Dar Es Salaam zit? Die wil volgens ons gewoon thuis zijn, bij het gezin. Lekker in joggingbroek en als het winter is een stamppotje met een rookworst. Dat gevoel vertaalden we naar het Home Sweet Home festival.

We presenteerden onze plannen natuurlijk op onze eigen manier. Zo kwamen we met een foodtruck voorrijden en we serveerden heerlijke Hollandse fingerfood bites. Ons idee? Een warm thuisgevoel, dames op rolschaatsen en klompen die culinaire hoogstandjes serveren, foodtrucks en pop-up restaurants. En een steengoede deejay natuurlijk. De klant was direct overtuigd en zo gingen we met een bus vol Tukkers naar Amsterdam om daar een prachtig feest neer te zetten.

Mensen zien genieten, dat is mijn kick!

Als ik daar halverwege de avond rondkijk en iedereen zie dansen en genieten, dan is dat echt een kick. Dáár doe ik het voor. Bij elk feest of evenement wil ik dat gevoel overtreffen. Niet alleen bij de grote feesten, maar ook bij de bruiloften of kleinere feestjes. Als ik een handgeschreven bedankkaart krijg van een oudere dame die zo blij was met haar advocaatje met een toefje slagroom, dan is dat voor mij net zo’n kippenvelmoment als vierduizend feestende mensen uit hun dak zien gaan.

Wij houden van culinaire creatieve verrassingen en net even anders dan anders. Hebben we een klant die een gevuld eitje wil, dan kan dat natuurlijk ook. Maar dan krijgt hij wel de allerlekkerste die er bestaat. Én in een entourage die tot de verbeelding spreekt. Als je op een terras in Parijs in het zonnetje zit te genieten van een glas goede wijn, dan smaakt diezelfde wijn thuis op de bank toch echt anders. Wij willen dat gevoel aan de smaak toevoegen, zodat het een culinaire belevenis wordt. We prikkelen álle zintuigen, waardoor je een explosie van smaak, geur, geluid, gevoel en beelden krijgt.

In Twente weten wewat leuk en lekker is

Ook buiten Twente wordt ons concept steeds bekender. Natuurlijk blijven we onszelf ook steeds overtreffen. Om inspiratie op te doen fiets ik regelmatig door Almelo, ik bezoek sterrenrestaurants in Londen, maar ik probeer ook streetfood waar dan ook ter wereld. Ik blijf gewoon dat ‘boertje’ uit Twente, maar wij Tukkers weten heel erg goed wat leuk en lekker is. En dat laten we de rest van Nederland heel graag meebeleven.’

Brood met Spelen | XO Food Group | Culinaire Zaken

www.xo-foodgroup.nl