Iedereen heeft een tik. Zo’n gewoonte waar je niet van afkomt. Iets wat je blij maakt en voor jou volkomen logisch is, maar wat een ander hilarisch vindt. Het is de kunst om je er niet voor
te schamen maar om het te omarmen… met beide armen!

Annemiek smelt voor ijsblokjes

Het begon ongeveer zeven jaar geleden. Het was volop zomer en ik was hoogzwanger van onze oudste zoon. In de keuken stond zo’n Amerikaanse koelkast met ingebouwde ijsblokjesautomaat. Om de haverklap waggelde ik met mijn halve liter glas naar de keuken om gecrunched ijs met water op te halen. Tegen de tijd dat ik met die dikke buik weer buiten op de stretcher lag, was het ijs alweer bijna gesmolten. Met als gevolg dat ik geen water meer ging toevoegen.

Sindsdien knaag ik per week een paar liter ijs weg. Ik neem het mee in een beker voor onderweg. Heb een maatbeker vol naast mijn bad staan als ik ga badderen. En op het terras drink mijn glas snel leeg zodat dat kostbare ijs niet smelt. Je zou het bijna een verslaving kunnen noemen. Het water loopt me in de mond als ik een koud buffet zie dat gepresenteerd is op schaafijs.

Ergens hoop ik dat mijn tik ooit als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Annemiek van der Kleijn is grafisch ontwerper en eigenaar van RockSteadyCrew in Hengelo. Ze is de ontwerper van BLiK.

Annemiek smelt voor ijsblokjes