Een stralende lach is het visitekaartje van je gezicht

‘Met je eigen tanden oud worden is écht de moeite waard. Ik heb er mijn persoonlijke missie van gemaakt om dat iedereen te doen inzien.’ Marjan Kroep, mondhygiëniste, zet haar woorden kracht bij met enthousiaste gebaren. ‘Vroeger hadden veel ouderen standaard een kunstgebit. Dat is echt niet meer van deze tijd en ook niet meer nodig. Als je maar op tijd begint met de juiste verzorging.’

 

Marjan werkt vanaf 1998 als mondhygiëniste, en vanaf 2001 heeft ze haar eigen praktijk in Enschede. Haar heldere visie wordt gedeeld door haar collega’s. ‘De mondhygiënistes in mijn praktijk werken met net zoveel passie en plezier als ik.  Wij vormen samen een hecht team en hebben hetzelfde doel voor ogen: een gezonde mond en gezond gebit bij onze cliënten. We geven daarom duidelijke adviezen en doelgerichte behandelingen.

Zelf heb ik het geluk dat ik een sterk gebit heb. Maar daar moet je wel wat voor doen. Ik ook. En dat begint al op jonge leeftijd. Wij adviseren om vanaf je twaalfde eens per jaar je gebit en tandvlees na te laten kijken door een mondhygiëniste. Over het algemeen zijn er dan nog geen problemen. En met die regelmatige controle of behandeling kun je die voorkomen. Zijn er ontstekingen dan gaan we die behandelen. Dat begint met het geven van gericht advies over wat de cliënt zelf kan doen. 70% van de behandeling ligt namelijk in de handen van de cliënt. Wanneer de mondhygiëne verbeterd is, gaan we aan de slag met gebitsreiniging en werken we toe naar een stabiele mondgezondheid. We begeleiden en daar waar nodig sturen we bij. Ook lichten we toe wat iemand zelf thuis kan doen om problemen in de toekomst te voorkomen.

 

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor het hele lichaam
De meeste mensen denken bij gebitsproblemen aan een gaatje in een tand of kies, of aan wat bloedend tandvlees. Wat niet iedereen weet is dat vergevorderde tandvleesontsteking (paradontius) ook je algemene gezondheid beïnvloedt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat er een directe relatie bestaat tussen je mondgezondheid en bijvoorbeeld hart-en vaatziekten, longontsteking, dementie en de ziekte van Alzheimer.

 

Met die gedachte in je achterhoofd is twee keer daags uitgebreid poetsen en reinigen een minimale inspanning om problemen in de toekomst te voorkomen. Wij motiveren onze cliënten daarom om dit ook daadwerkelijk te doen en we geven ze een instructie op maat. En wie wil, krijgt meer informatie over het belang van een gezonde mond. Dat dringen we overigens nooit op: iedereen maakt zijn eigen keuzes en die respecteren we.

Wij willen er voor iedereen zijn
In onze praktijk willen we er voor iedereen zijn, dus ook voor mensen met een beperking of met angst voor de behandeling. Onze praktijk is daarom rolstoeltoegankelijk en onze werkwijze is ingericht op het behandelen van cliënten die wat extra tijd of aandacht nodig hebben. Dat kan op bijna elk moment van de week. We hebben onze openingstijden verruimd en zijn ook ‘s avonds en op zaterdag geopend. Heel praktisch voor mensen die werken of die kleine kinderen hebben.

We zien ook veel mensen die weinig problemen hebben en elk half jaar preventief langskomen. Voor hen is het even een halfuurtje persoonlijke verzorging. Na de behandeling lopen ze met een frisse mond en een grote glimlach de deur weer uit. En daar worden wij ook weer blij van. Want zo’n stralende lach is echt het visitekaartje van je gezicht!

 

Gratis tandvleescheck
Benieuwd naar hoe het gesteld staat met de gezondheid van jouw tandvlees? Neem contact met ons op voor een gratis tandvleescheck. We maken dan een inschatting van de status van je mondgezondheid en vervolgens geven we je een vrijblijvend advies.

http://mondhygiene-kroep.nl/