Brahma T. Ramsodit is wat ze noemen een slashie: reclameschrijver/conceptdenker/presentator/dichter/zanger/rapper/voice-over/trouwambtenaar/….

De wasknijper als mijn  sidekick

Mijn ‘tik’ is ontstaan in 2011 toen ik naar een boekpresentatie van een vriendin in Amsterdam ging. Ik stond op het punt de deur uit te gaan toen ik een wasknijper in exact dezelfde roze kleur van mijn stropdas en overhemd zag hangen. Daar móest ik toen iets mee doen. Het was te mooi!

Sindsdien is het een vast style-item. Vaak in de kleur van m’n stropdas, schoenen of oorbellen. Meestal knijpers van plastic. Of gewoon van hout ‘for a natural look’. En soms zelfs extra gepimpt.

De wasknijper werd ook mijn manier van een boodschap overbrengen. Als iemand lang op reis gaat. Bij een verjaardag. In moeilijke tijden. Of bij de geboorte van een kind… Een wasknijper met daarop een persoonlijk woord is dan my way of expressing love.

Het is inmiddels een eigen leven gaan leiden. Kids die je ‘wasknijperboy’ noemen, vrienden die je taggen als ze een wasknijper zien… Ik heb het nooit zo bedacht, het is gek genoeg zo ontstaan. De wasknijper als m’n sidekick: #itsbrahma.

Als ik er langer over nadenk besef ik me dat het symboliseert waar ik voor sta. Ik speel graag met herdefinitie van alles dat we kennen. Verander zo een blik op betekenis. Net zoals ik in het dagelijks leven speel met woorden. I wanna free minds.