Koop met service
Online witgoed kopen met de vertrouwde offline service

 ‘Marc is weleens op een zondag tijdens een hockeywedstrijd door een klant gebeld, die direct een nieuwe diepvrieskist nodig had’, vertelt Trudy Koens over haar echtgenoot. ‘Zijn kapotte vriezer zat vol met vlees, dat hij weg kon gooien als hij niet snel een nieuwe zou hebben. Marc is toen direct na de wedstrijd in zijn sportkleren naar de zaak gereden en heeft dezelfde middag een nieuwe vrieskist aan die klant geleverd. Dat is ook ‘Koop met service’.

Het begon allemaal in 1908, toen de overgrootvader van Trudy allerlei uiteenlopende artikelen voor detailhandelzaken importeerde. Met zijn slimme handelsgeest had Bernard ter Heegde uiteindelijk een groothandel, een detailhandelszaak en een garage. Zoon Herman en schoondochter Truus namen de groothandel over. Hun dochter Anny liep een half jaar stage in de Miele fabriek in Gütersloh, waarna ze samen met haar man Matti Paping in de zaak kwam.

‘Na de wasmachines volgden de Miele melkmachines en later ook de overige Miele apparatuur’, vertelt Marc Koens. ‘Ter Heegde was de enige die het complete Miele pakket kon aanbieden. Uiteindelijk zijn de melkmachines uit het assortiment verdwenen en gingen we ook andere merken aanbieden. En zo groeide een deel van het bedrijf van Bernard ter Heegde in ruim honderd jaar uit tot een landelijke groothandel in witgoed.’

'Als familiebedrijf zijn we een vertrouwd gezicht geworden op het gebied van witgoed. '

Trudy, dochter van Anny en Matti: ‘Ook als vierde generatie zijn we nog steeds volop in beweging. Vijf jaar geleden startten we met de verkoop aan particulieren via ‘Koop met service’. Maarten Tenniglo bouwt deze tak van het bedrijf met succes uit. De vernieuwde website heeft een full service webshop, zodat klanten thuis op de bank de apparatuur online kunnen bekijken, vergelijken én bestellen. Omdat we uit voorraad leveren, bezorgen we de volgende dag, waar dan ook in Nederland. Iedereen kan dus bij ons terecht. ’

‘Wie advies van een verkoper wil of liever niet van ‘een plaatje’ koopt, is natuurlijk van harte welkom in ons pand aan de Hendrik ter Kuilestraat’, vervolgt Marc. ‘Net buiten het centrum en voldoende gratis parkeergelegenheid. We demonstreren de apparatuur en laten de verschillen zien tussen de verschillende merken en typen. En bij de installatie thuis leggen we alles nog eens uit, want er zijn maar weinig mensen die nog handleidingen lezen. Wij snappen dat wel, daarom hoort die uitleg gewoon bij onze service.

Als familiebedrijf zijn we een vertrouwd gezicht geworden op het gebied van witgoed. We hebben een betrokken team met medewerkers die al jaren bij ons werken. Onze prijzen zijn vergelijkbaar met die van onze concurrenten, maar we hebben de service nét iets hoger in het vaandel staan. En dan kan het dus gebeuren dat ik ’s avonds een reparatie regel. Of die vrieskist vervang na een hockeywedstrijd op zondag. Wij vinden dat vanzelfsprekend. De klant is tevreden en ik ook, als ik na deze onderbreking weer terug ben op het hockeyveld voor de ‘derde helft’.

www.koopmetservice.nl