Fiorito Tiramisu

Ingrediënten

 12 lange vingers

 100 ml Limoncello di Fiorito

 75 ml vers geperst sinaasappelsap

 250 gram mascarpone

 50 ml melk

 2 eetlepels poedersuiker

 1 theelepel vanillepasta

 rasp van 1/2 citroenschil

 doosje aardbeien

Bereidingswijze
Leg de lange vingers in een ovenschaal en schenk de Fiorito en het sinaasappelsap erover. Meng vervolgens de mascarpone en melk tot een romig geheel en voeg poedersuiker, vanillepasta en citroenrasp toe. Verdeel het mengsel over de langer vingers. Strooi de aardbeien erover en zet een half uur in de koelkast en serveer met een glaasje Fiorito.

Droom achterna

Toen Benno en Franco Fiorito uit Haaksbergen een bezoek brachten aan hun familie op Sicilië, genoten ze van de gastvrijheid en de lokale culinaire gerechten. Na een uitgebreid familiediner kwam de limoncello op tafel. Een limoncello, gemaakt volgens een oud familierecept. Frisser en zachter dan de limoncello’s die ze kenden. De biologische citroenen worden met de hand geschild. Alleen de allerdunste schil wordt gebruikt, waardoor een rijke, zachte smaak ontstaat. Thuis gekomen, maakten zij hun eerste eigen limoncello. Gewoon in de keuken. Etentjes met vrienden werden vanaf dat moment afgesloten met een ijskoude, huisgemaakte limoncello. Al snel kwam de vraag of de limoncello ook te koop was en besloten ze de limoncello op grotere schaal te maken. Ze hebben hun banen opgezegd om hun droom achterna te gaan.

Het merk Fiorito Limoncello was geboren. Een authentiek product in een stijlvolle, moderne fles. Nu, jaren later maken ze onze limoncello nog steeds volgens dit Siciliaanse familierecept en nog altijd op basis van handgeschilde, Italiaanse biologische citroenen. Ze voegen geen kunstmatige stoffen toe. Ze hebben een passie voor kwaliteit en dat blijkt ook uit de vele prijzen die onze Limoncello heeft gewonnen en het feit dat de  limoncello inmiddels fans heeft over de hele wereld.