Lydia Achterbosch is moeder van vier kinderen, opgeleid tot juriste en werkt als freelance interieur stylist en kleuradviseuse. Om een project een eigen stijl te geven bezoekt zij regelmatig een veilinghuis of een kringloopwinkel.

Vertel eens, hoe kom je aan deze kringloopschat?
Tijdens mijn studie in Amsterdam kwam ik elk weekend terug naar Twente, niet alleen om te werken maar ook om op zondag een pot hockey te spelen.

Jarenlang hebben we met een groep vriendinnen bij EHV gespeeld,  uiteindelijk zijn we allemaal gestopt. Met de harde kern van dat team spelen we elk jaar het Sinterklaasavond dobbelspel. Sinds een paar jaar is het een kringloopspel: we nemen allemaal gebruikte items mee die nog in goede staat zijn maar die we zelf niet meer gebruiken.

Wat is er zo leuk aan het hergebruik van deze ‘afgedankte’ goederen?
We hebben al gedobbeld om de meest mooie spullen: gloednieuwe lampenkappen, zilveren kandelaars, bloempotten en ook kleding: een miskoop voor de een, een catch voor de ander. Het is elk jaar weer hilarisch wat er op tafel komt. Spullen die je zelf om wat voor reden niet meer gebruikt krijgen op deze wijze een hele mooie nieuwe bestemming.

Waarom Maria?
Elk jaar is er één kado dat iedereen wil hebben. Dat was vorig jaar dit Maria beeldje. Deze Maria heeft niet alleen meteen mijn hart maar aan het einde van de avond ook een plaatsje in mijn boekenkast veroverd. En daar blijft ze staan, want ze is mij inmiddels dierbaar geworden.